10+1 Απολαυστικά κοκτέιλ με λικέρ Μαστίχα

10+1 Απολαυστικά κοκτέιλ με λικέρ Μαστίχα

1) BLUE MASTIC


Συστατικά

- 3 μεζούρες Λικέρ Mαστίχα

- 1 μεζούρα βότκα

- 2 μεζούρες χυμό φράουλας φρέσκο

- 1 μεζούρα Blue Curaçao

- 1 μεζούρα χυμό ανανά

Εκτέλεση

Aνακατεύουμε καλά τα ποτά στο mixing glass. Σερβίρουμε σε ποτήρι σωλήνα. Τελειώνουμε με λίγο Blue Curaçao, προσέχοντας να μείνει στην επιφάνεια.

 

 

2) GRANDPA IS MASTIC


Συστατικά

- 1 ½ μεζούρα Λικέρ Mαστίχα

- 1 μεζούρα Kahlua

- 1 μεζούρα Amaretto

- πάγο

Εκτέλεση

Σε ένα σφηνάκι στρώνουμε τον πάγο, βάζουμε στη μέση το Kahlua, το Amaretto και από πάνω τη Mαστίχα.

 

 

3) ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΑΡΤΙΝΙ


Συστατικά

- 1 ½ μεζούρα Λικέρ Mαστίχα

- ½ μεζούρα χυμό φρέσκου lime

- 2 σταγόνες Tabasco

- 3 φύλλα φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο ένα ποτήρι του μαρτίνι. Ρίχνουμε τον χυμό lime, τη Mαστίχα και το Tabasco. Γαρνίρουμε με τον δυόσμο.

 

 

4) COCTAIL ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΜΕ ΤΑΜΠΑΣΚΟ


Συστατικά

- 45ml λικέρ μαστίχα

- 15ml χυμό lime

- To χυμό από μια μικρή ντομάτα

- 2 σταγόνες ταμπάσκο

- Μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο

- Πράσινες ελιές με καρότο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

- Βάλε στο σέικερ το λικέρ μαστίχα, το lime και το ταμπάσκο! Συμπλήρωσε το χυμό ντομάτας και ανακάτεψε

- Σε ένα ποτήρι του martini, βάλε μπόλικο τριμμένο πάγο και γέμισε με το cocktail μέσα από σίτα για να μην περάσουν κομματάκια από τη ντομάτα

- Πασπάλισε με λίγο χοντροσπασμένο πιπέρι και γάρνιρε με μια οδοντογλυφίδα με δύο ελιές

 

 

5) DAIQUIRI BARFLY


Συστατικά

- Πάγος

- 3 κ.γ λευκή ζάχαρη

- 30 ml λικέρ μαστίχα

- 30 ml λευκό ρούμι

- 10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

- ¼ Πράσινου μήλου κομμένο σε μικρά κομματάκια.

Εκτέλεση

- Βάζουμε την ζάχαρη στο μπλέντερ και προσθέτουμε αρκετό πάγο, την μαστίχα, το ρούμι, το χυμό λεμόνι και το μήλο.

- Χτυπάμε. Παίρνουμε ένα ποτήρι daiquiri  ή ένα απλό χαμηλό ποτήρι, το ζαχαρώνουμε και βάζουμε το ποτό από το μπλέντερ.

- Διακοσμούμε με φέτα πράσινο μήλο.

 

 

6) ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ


Συστατικά

- 10 ml φρέσκο στυμμένο λεμόνι

- 20 ml μαστίχα

- 30 ml λευκή τεκίλα

- Αλάτι

- Φέτα λεμόνι ή λάιμ

- Πάγος

Εκτέλεση

- Βάζουμε τον πάγο σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και προσθέτουμε το φρέσκο στυμμένο λεμόνι, την μαστίχα και την τεκίλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

- Βρέχουμε το χείλος ενός ποτηριού μαργαρίτας ή ενός χαμηλού ποτηριού και το αλατίζουμε.

- Σερβίρουμε από το μπλέντερ και γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ ή λεμόνι.

 

 

7) MOJITO ΜΑΣΤΙΧΑ


Συστατικά

- 2 ½ κγ. Ζάχαρη

- 10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

- 40 ml Λικέρ μαστίχα

- 20 ml λευκό ρούμι

- Σόδα

- Πάγο

- Μερικά φυλλαράκια δυόσμο

Εκτέλεση

- Βάζετε σε ένα ποτήρι (σωλήνα) την ζάχαρη, το λεμόνι και το δυόσμο και τα χτυπάτε με γουδοχέρι.

- Γεμίζετε το ποτήρι μέχρι τη μέση με σόδα και βάζετε τον πάγο.

- Συμπληρώνετε με την μαστίχα ενώ αν θέλετε να είναι πιο δυνατό βάζετε και το ρούμι.

 

 

8) PINK ΜΑΣΤΙΧΑ


Συστατικά

- 30 ml μαστίχα

- 20 ml βότκα

- Πάγο

- 10 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

- 10 ml crème de cassis

- Κερασάκι μαρασκίνο.

Εκτέλεση

- Βάζουμε στο σέικερ, πάγο, μαστίχα, βότκα, χυμό λεμόνι, crème de cassis και τα χτυπάμε όλα μαζί.

- Στο ποτήρι τοποθετούμε τριμμένο πάγο, βάζουμε το ποτό και διακοσμούμε με ένα κερασάκι μαρασκίνο.

 

 

9) ΜΑΣΤΙΧΑ - ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ


Συστατικά

- 30 ml Λικέρ μαστίχα

- 20 ml Λικέρ μανταρίνι

- 10 ml λικέρ βανίλια

- πάγο

- πιπέρι.

Εκτέλεση

- Βάζουμε στο σέικερ πάγο, μαστίχα, μανταρίνι και βανίλια και τα χτυπάμε.

- Τοποθετούμε τον τριμμένο πάγο στο ποτήρι, συμπληρώνουμε με το ποτό και από πάνω βάζουμε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

 

 

10) CAI - MASTIHA


Συστατικά

- 50 ml cachaca

- 10 ml λικέρ μαστίχας

- 1/2 λάϊμ κομμένο στα τέσσερα

- Λίγα φύλλα μέντας

- Τριμμένος πάγος

Εκτέλεση

- Λιώνετε με ξύλινο γουδοχέρι τα λάϊμ με το δυόσμο και το λικέρ μαστίχας σε φαρδύ ποτήρι.

- Προσθέτετε την cachaca  και μπόλικο τριμμένο πάγο

- προσθέτετε ένα κλαράκι δυόσμο και μια φέτα λάιμ

- ανακατεύετε και σερβίρετε με καλαμάκι.

 

 

11) WILD CHILD (MASON BAR)


Συστατικά

- 30ml Μαστίχα

- 30ml Aperol

- 20ml Σόδα

- 20ml Pink Grapefruit liqueur

- Prosecco dash

- Μια φέτα αποξηραμένο πορτοκάλι και φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

- Γεμίζεις ένα ballon ψηλό ποτήρι του κοκτέιλ με πάγο.

- Βάζεις τη μαστίχα και το aperol.

- Προσθέτεις τη σόδα και το pink grapefruit liqueur.

- Στο τέλος βάζεις λίγο prosecco και ανακατεύεις ελαφρά.

- Γαρνίρεις με μια φέτα αποξηραμένο πορτοκάλι και ένα φυλλαράκι δυόσμο.

 

 


Πηγές Συνταγών: eisaimonadiki.gr, womenonly.gr, tlife.gr, fortunegreece.com, oinoxoos.net, must.com.cy

Φώτο: must.com.cy