Καροτόρυζο με ολίγον σέλερι και λεμόνι

Καροτόρυζο με ολίγον σέλερι και λεμόνι

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)


- 1.200γρ καρότα , σε μέτριες ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 3 μικρά κλωνάρια σέλερι , ψιλοκομμένα
- 2κ.σούπας ρύζι γλασέ
- ο χυμός και το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2κ.σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το σέλερι, το ρύζι , το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να λαδωθούν. Ρίχνουμε τόσο νερό , ώστε να μισοσκεπάζει τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα  και να γίνει το ρύζι. Σκορπίζουμε μαϊντανό και το ξύσμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

Κέλλυ Ευαγ. Μελιτζάνη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Απόφοιτη τμήματος Διατροφής -Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία
Κάτοχος Διπλώματος MBA, Πανεπιστήμιο Αιγαίου