Κέικ Χιώτικου Μανταρινιού

Κέικ Χιώτικου Μανταρινιού

ΥΛΙΚΑ


- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 80-100 γρ. ζάχαρη

- ξύσμα από 1 λεμόνι

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι

- 80 γρ. βούτυρο

- 4 κ.σ. μαρμελάδα μανταρίνι

- 125 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

Σε μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα των εσπεριδοειδών.

Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα στην μπασίνα με το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, όχι πολύ ρευστή.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν τη βυθίζουμε στο κέικ).

Βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.

 

 

Καλή όρεξη!