Μπριζολάκια µε ροδάκινο και μαστίχα

Μπριζολάκια µε ροδάκινο και μαστίχα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ


- 4 μπριζόλες λαιμού χωρίς το κόκαλο, περίπου 200 γρ. η κάθε µία, πάχους 2 εκ.

- 40 ml ελαιόλαδο

- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

- 70 ml τσίπουροούζο)

- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ


- 3 ροδάκινα, µε τη φλούδα

- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

- 40 ml χυμός λεμονιού

- 1 κουτ. σούπας µέλι

- 2 - 3 σταγόνες μαστιχέλαιο

- φρεσκοτρυμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σάλτσα: Βάζουµε στο μπλέντερ τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε καλά το μείγμα και ρίχνουμε το χυμό πάλι στο μπλέντερ μαζί µε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χτυπάµε καλά να ομογενοποιηθούν. Την κρατάµε σε βαζάκι στο ψυγείο για το σερβίρισμα.

 

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί µε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Βάζουµε τις μπριζόλες στο τηγάνι (αν χωράνε όλες μαζί, διαφορετικά τις ψήνουμε σε 2 δόσεις).

 

Ψήνουμε για 5 λεπτά από τη µία πλευρά και, όταν ροδίσουν, τις γυρίζουμε και από την άλλη για 2 - 3 λεπτά. Σβήνουμε µε το τσίπουρο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό. Σκεπάζουμε µε καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν για 4 - 5 λεπτά περίπου. Τις γυρνάµε µία φορά ακόμη και προσθέτουµε 2 - 3 κουτ. σούπας νερό, αν χρειάζεται.

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένες.

 

 

Σερβίρισμα: Τις σερβίρουμε µε τη σάλτσα δίπλα ή, αν θέλουμε, αδειάζουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ώστε οι μπριζόλες να νοστιμίσουν πιο πολύ.

 

 

Καλή όρεξη!

 

 


Της Νένας Ισμυρνόγλου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος.

Πηγή: gastronomos.gr.