Νέα συνεργασία - Contivo Design

Νέα συνεργασία - Contivo Design

Άλλη μια νέα υπεροχή συνεργασία μόλις έφτασε στο houseoftaste.gr! Τα προϊόντα CONTIVO Design είναι ήδη εδώ και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!...

 

Όταν οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν αντικείμενα

 

Οι αρχιτέκτονες Δανάη Αθανασοπούλου και Γιώργος Μπουσές, δημιούργησαν το 2014 το αρχιτεκτονικό γραφείο ARCHstudio με έδρα τη Χίο. Η ενασχόλησή τους με την κλίμακα σχεδιασμού επίπλων και μικρότερων κατασκευών σε project με αντικείμενο το interior design, οδήγησε στην επέκταση της δραστηριότητας του γραφείου τους και στον σχεδιασμό αντικειμένων. Η αγάπη τους για τις κατασκευές και τον πειραματισμό με νέα, καινοτόμα υλικά ήρθε να ολοκληρώσει αυτό το εγχείρημα με την δημιουργία της προιοντικής σειράς CONTIVO design

 

Πρόκειται για μία σειρά χειροποίητων αντικειμένων design από τσιμέντο, με ανάγλυφα γεωμετρικά μοτίβα. Η έμπνευση γι αυτή τη σειρά προέρχεται από την παραδοσιακή τέχνη και αρχιτεκτονική, και τα γεωμετρικά μοτίβα που συναντά κανείς σε αυτή, όπως τα μοναδικά “ξυστά” στις προσόψεις των κατοικιών στο Πυργί της Χίου. Τα μοναδιαία στοιχεία εντοπίζονται, καταγράφονται και επαναπροσδιορίζονται, σε ελεύθερη σύνθεση ή σε επάλληλες ζώνες, αλλά πάντα με τον χαρακτήρα του ανάγλυφου μοτίβου σε τσιμέντο. Ο στόχος των δημιουργών είναι τα αντικείμενά τους να έχουν μία διαλεκτική σχέση με την παράδοση, αλλά με αφαιρετική, σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση. 

 

Το τσιμέντο στην υπηρεσία της αρχιτεκτονικής

 

Τα πρώτα αντικείμενα που σχεδίασαν και κατασκεύασαν στο studio τους ήταν τα ανάγλυφα σουβέρ σε 6 διαφορετικά σχέδια και 6 χρώματα (γκρι, λευκό, μαύρο, λουλακί, ώχρα, τερακότα, όλα φυσικά δομικά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν και στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική). Η συνεργασία με το Μουσείο Μαστίχας και με το ευρύτερο δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ τους έδωσε την ώθηση να συνεχίσουν.

 

 

Στη συνέχεια, δημιούργησαν τον ξύλινο δίσκο με την εξάδα σουβέρ, ένα αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιείται σαν δίσκος σερβιρίσματος, σαν πυρίμαχη επιφάνεια, ενώ τα σουβέρ αποσπώνται εύκολα, καθώς η κάτω επιφάνεια του δίσκου έχει 6 κυκλικές οπές, και μπορούν να χρησιμοποιούνται χωριστά. Ακολούθησε ο κύβος με δρύινη βάση και ανάγλυφο σχέδιο στο χείλος, και μία σειρά κοσμημάτων (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κρεμαστά) με ανάγλυφα μοναδιαία στοιχεία από τσιμέντο και βάσεις από ασήμι 925. Η έμπνευσή τους από τα γεωμετρικά μοτίβα δεν περιορίστηκε σε αυτά της ελληνικής τέχνης. Αντίθετα, ακολούθησε μία σπουδή πάνω στα νορβηγικά μοτίβα πλέξης, που οδήγησε στην δημιουργία της σειράς ανάγλυφων σουβέρ nordic.

 


 

Το 2018 συμμετείχαν στην έκθεση Good Ντιζάιν Exhibition με νέα αντικείμενα, τις ανάγλυφες πιατέλες, οι οποίες διατίθενται σε δύο μεγέθη, η μικρή με ανάγλυφο το εσωτερικό της τμήμα, ενώ η μεγάλη με ανάγλυφο χείλος. Τα γεωμετρικά μοτίβα είναι εμπνευσμένα από αυτά των «ξυστών», σε ελεύθερη σύνθεση. Διατίθενται στα έξι χαρακτηριστικά χρώματα των αντικειμένων CONTIVO design και μπορούν να λειτουργούν ως σετ, καθότι εφαρμόζουν η μία μέσα στην άλλη και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον ενιαίο ανάγλυφο σχέδιο, είτε χωριστά γιατί έχουν χρηστικό χαρακτήρα και προσδίδουν μία μίνιμαλ πινελιά σε κάθε εσωτερικό χώρο.

 

Πηγή άρθρου-παρουσίασης: archetype.gr

 


      

 

Προβολή όλων των προϊόντων "Contivo"


 

 

 

 

Tags: Contivo