Παραδοσιακός ντάκος με κάπαρη, ντομάτα και φέτα

Παραδοσιακός ντάκος με κάπαρη, ντομάτα και φέτα

ΥΛΙΚΑ


- 1 διπλό ντάκο κρίθινο (ή εναλλακτικά κριθαροκούλουρα)

- 2 - 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

- 2 κουτ. σουπ. τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα

- 1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη

- 3 - 4 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο

- Κάπαρη

- Προαιρετικά ελιές

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βρέχετε τον ντάκο ελαφρά με λίγο νερό.

Ψιλοκόβετε την ντομάτα ή την περνάτε στον τρίφτη.

Ραντίζετε τον ντάκο με το μισό ελαιόλαδο.

Βάζετε από πάνω την ντομάτα αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό, για να βάλετε τη φέτα ή τη μυζήθρα.

Ρίχνετε την κάπαρη

Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ρίγανη.

Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.