Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι και γαρίδες

Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι και γαρίδες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΑΤΟΜΑ


- 250 γρ. στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι

- 50 γρ. σησαμέλαιο

- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 1 κτγ τζίντζερ τριμμένο

- 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες καρέ

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

- 1 συσκευασία κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες (κατά το μαγείρεμα "μαζεύουν") αφού τις έχουμε αποψύξει πρώτα

- αλάτι-πιπέρι

- 80 γρ. ξύδι

- 300 γρ. χυμός τομάτας (1 μικρή συσκευασία τοματοπολτό διαλυμένο σε 300 γρ. ζεστό νερό)

- 2-3 κ.σ. soya sauce 

- 2 κ.σ. ζάχαρη

- ταμπάσκο ή μπούκοβο (κατά βούληση, ανάλογα πόσο καυτερή γεύση θέλετε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok σωτάρουμε ελαφρά σε σησαμέλαιο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.

- Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ξύδι.

- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα στριφτάρια για 7΄ και τα στραγγίζουμε.

- Στο wok συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τη soya sauce,τη ζάχαρη, το ταμπάσκο ή το μπούκοβο και 1-2 βαθιές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

- Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες τα στριφτάρια.

- Ρίχνουμε πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Καλή όρεξη!

 

 

Συνταγή: Χιώτικο Κελλάρι

Φώτο: Anna Ekler